Cauta in site:
home   |   prezentare   |   Servicii   |   galerie foto   |   chestionar de safisfactie   |   contact
Servicii - Ambulator de specialitate
Homeopatie si apifitoterapie

Program
Luni 7.30-10
Miercuri 13-17
numai cu programare!!


Homeopatia este cunoscută şi practicată din cele mai vechi timpuri. Este o metodă recunoscută şi acreditată oficial atât în ţară dar şi pe plan mondial. Este o metodă terapeutică ce acţionează în sensul stimulării propriilor mecanisme de apărare şi reglaj ale organismului. Se poate afirma că homeopatia trezeşte şi stimulează capacităţile proprii de apărare şi reacţie ale organismului, mecanisme inhibate de către boală.

Homeopatia are numeroase avantaje ca metodă terapeutică. Primul avantaj este acela că poate fi aplicată tuturor categoriilor de vârstă - de la copilul nou-născut până la vârste foarte înaintate. Un alt avantaj este acela că foloseşte ca materie primă numai substanţe naturale 100% , în diluţii foarte mici, neexistând astfel pericolul unui răspuns negativ al organismului, de tipul alergiilor sau intoleranţelor, deci nu are contraindicaţii, nu are efecte adverse şi nu are efecte secundare. Nu în ultimul rând se poate aminti şi de avantajul economic atât de important în acest
moment în ţara noastră. Tratamentele homeopatice sunt mult mai ieftine, atât pentru pacient cât şi pentru casele de asigurari, decât tratamentele convenţionale.

Desigur,  homeopatia, ca şi celelalte modalităţi terapeutice, are şi limite. Astfel, trebuie să privim tratamentul homeopat ca o alternativă terapeutică avantajoasă din punct de vedere medical sau economic, dar să nu considerăm că această terapie ar fi imbatabilă. Este doar o opţiune avantajoasă.

Homeopatia trateaza, ca si celelalte tipuri de terapii toata gama de boli sau afectiuni ce poate apare la om:
1. Afectiuni respiratorii: gripa, rinite, sinuzite, faringite, amigdalite, traheite, traheobronsite, bronsite alergice, astm bronsic, emfizem pulmonar, insuficienta respiratorie, rinoree, raguseala cronica si dupa efort vocal, tuse spasmodica acuta si cronica, dispnee astmatiforma, epistaxis acut si recidivant, otite, hipoacuzie, tinitus, acufene, vertij, sindrom meniere, etc.

2. Afectiuni ale aparatului cardiovascular: sindroame coronariene, angina pectorala, cardiopatie ischemica, ateroscleroza, hipertensiune arteriala, hipotensiune arteriala, insuficienta cardiaca, sechele ale infarctului miocardic, tahicardie, tromboze, tromboflebita, varice, tulburari cardiace date de stress, etc.

3. Afectiuni ale aparatului digestiv: balonare, ciroza hepatica, colecistita, colibaciloze, colica abdominala, colica biliara, colica hepatica, colite, colon iritabil, boala Crohn, constipatie, diaree, dischinezie biliara, dischinezii gastrice, dizenterie, flatulenta, gastrite, hemoroizi, hepatite, hepatopatie alcoolica, icter infectios, insuficienta hepatica, insuficienta pancreatica, litiaza biliara, sechele posticterice, sindrom intestinal, ulcer duodenal si gastro-duodenal, etc.

4. Afectiuni ale aparatului uro-genital: cistite, infectii ale cailor urinare, glomerulonefrita, litiaza renala, nefrite, nefrolitiaza calcica si oxalica, sindrom nefritic, oligurie, insuficienta renala, hipertrofie de prostata, adenom de prostata, prostatite, uretrite, vaginita, leucoree, blenoragie, menoragie, metroragie, prolaps uterin, fibrom uterin, anexite, chist ovarian, tulburari premenstruale, andropauza, menopauza. impotenta sexuala, etc.

5. Afectiuni ale sistemului nervos: anxietate, fobie, depresii, nevroze, tulburari de concentrare, tulburari nervoase de origine sexuala, norexie, bulimie, astenie psiho-fizica, dezobisnuire de , cool, dezobisnuire de somnifere, dezobisnuire de tutun, distonie neurovegetativa, transpiratie , cesiva ( hiperhidroza ), nervozitate, insomnie, migrene cu tulburari de somn, cefalee, nevralgie , ciala, intercostala si sciatica, nevralgie reumatica, enurezis nocturn, ramolisment cerebral, pareze, parestezii, plegii diverse, paralizii, etc.

6. Afectiuni metabolice: diabet zaharat (non-insulinodependent), tulburari vasculare in diabet, guta, hiperuricemie, hipercolesterolemie, obezitate, celulita, etc.

7. Afectiuni dermatologice: acnee , dermatite, dermatoze, eczeme, urunculoza, herpes, psoriazis, arsuri, degeraturi, etc.

8. Afectiuni ale aparatului osteo-articular: artropatie, artroze, reumatism, entorse, luxatii, fracturi, decalcifieri, demineralizare, rahitism, osteoporoza, maladia dupuytren, rigiditate , ticulara, artrita articulatiilor mici, artrita reumatoida, spondilita anchilozantapoliartrita cronica , olutiva, dureri osoase, etc.

9. Afectiuni endocrine: hipertiroidism/hipotiroidism, tireotoxicoza, noduli tiroidieni, tulburari de crestere, hipogonadism la pubertatea femeii, amenoree, dismenoree, senescenta hormonala, tulburari de libidou, tulburari de menopauza ( palpitatii, insomnie, acufene, vertij, bufeuri ), etc.

10. Afectiuni oftalmologice: tulburari de vedere, miopie, blefarita acuta si cronica, hemoragii retiniene în diabet, conjunctivite, astenopie, strabism, dacriocistita, orjelet (ulcior) recidivant, etc.

11. Afectiuni stomatologice: afte si stomatite aftoase, gingivite, stomatite, paradontoza, etc.

12. Alergii

13. Afectiuni hematologice: anemie, leucocitoza, etc.

14. Alte afectiuni: febra, intoxicatii cu anticoagulante, intoxicatii, rau de miscare, tonic general, etc.

Homeopatia, ca metoda terapeutica moderna si larg raspandita, este o alternativa avantajoasa din punct de vedere medical si economic pentru tratamentul unei game foarte largi de boli sau afectiuni . Dar este imperios necesar sa fie aplicata de catre medici cu competenta in homeopatie (medici care dupa pregatirea medicala de baza au studiat suplimentar si Homeopatia ) si foarte important  sa se utilizeze medicamente homeopatice inregistrate  recunoscute oficial de catre Ministerul Sănătăţii Publice.

In homeopatie, caracteristicile individuale ale pacientului sunt mai importante pentru medic in gasirea tratamentului decat numele bolii; pentru ca el nu trateaza o boala abstracta, ci un om concret, cu durerile lui, cu emotiile lui si cu viziunea lui asupra lumii. Zece pacienti cu acelasi diagnostic clasic (astm bronsic, de exemplu), in functie de caracteristicile personale, pot primi zece remedii homeopatice diferite, avand in vedere ca fiecare are astmul sau. Omul nu traieste in vid. El este in legatura permanenta cu mediul, interactioneaza cu el si se imbolnaveste impreuna cu el. De aceea, pentru alegerea remediului homeopatic medicul tine seama nu doar de factorii care actioneaza asupra pacientului sau, ci si de modul in care acesta reactioneaza la ei, deoarece reactia difera de la om la om.
Timpul in care are loc vindecarea sau ameliorarea constituie o problema extrem de importanta.
In special in cazul bolilor cronice, unul dintre lucrurile care i se cer pacientului care vine la homeopat este RĂBDAREA. Nu are rost sa astepti disparitia imediata a simptomelor, caci homeopatia nu are medicamente speciale pentru durere sau anxietate, de exemplu, fiindca nu acesta este ceea ce ea isi propune. Remediile ei trateaza intregul organism in cadrul caruia se manifesta durerea sau anxietatea, determinand o functionare armonioasa a fiintei umane la toate nivelele sale, ceea ce face sa dispara respectivele simptome de la sine. Scopul ei este armonizarea, in limita posibilitatilor, a intregului organism si nu doar disparitia temporara a unuia sau altuia dintre simptome. si acest lucru necesita timp. Procesul de vindecare poate sa dureze saptamani, luni, sau in cazurile grave chiar si un an sau doi. De aceea pacientul este sfatuit sa aiba rabdare. Unii pacienti vin la homeopat cu speranta unei minuni si vazand ca efectul nu apare peste noapte, resping homeopatia si se adreseaza altor metode terapeutice. Dar legile naturii si mecanismele de aparare au timpul lor de actiune si ele nu pot fi grabite dupa voia nerabdatorilor. Natura nu poate fi fortata, nu poate fi grabita. Fiecare organism are propriul sau ritm si el trebuie respectat.
Exista, insa, situatii in care efectele trebuie sa se vada rapid. E vorba despre cazurile acute. Atunci nu ai timp sa astepti. Complexul de simptome este caracteristic momentului. Situatia acuta poate fi comparata cu un incendiu: intai il stingi si apoi cauti cauza. Daca nu, el poate sa reapara. La fel e si in homeopatie: intai tratezi complexul de simptome caracteristic episodului acut si abia apoi tratezi organismul in intregime pentru a preveni reaparitia acestuia. Insa, foarte des starea acuta poate da cheia tratamentului organismului intreg.

 
   
Noutati
NUTRITIE

Incepand din 1 octombrie 2018, cabinetul nostru va ofera consultatii de nutritie cu planuri alimentare personalizate.
detalii
Design: INestetic | Consultant: eAds ©Toate drepturile rezervate 2007 KronMedica