Meniu Închide

Cardiologie

Dr. Alina VELICU - consultații (CAS), ecocardiografie
luni, miercuri 15.00 - 20.00
joi 18.00 - 21.30
Dr. Daniela CEPTUREANU - consultații (CAS), ecocardiografie
marți, vineri 14.30 - 19.30
joi 14.30 - 18.00

Sistemul HOTMAN

Hipertensiunea arterială reprezintă o problemă majoră de sănătate fiind unul din cei mai importanți  factori de risc cardiovascular.
Decizia în alegerea tratamentului în practica medicală nu este una simplă. Trebuie ținut cont  atât de cauzele hipertensiunii cât și de răspunsul la tratament.
În practica medicală curentă, tratamentul hipertensiunii arteriale este orientat frecvent doar în funcție  de valorile presiunii arteriale. Cu excepția pacienților hipertensivi cu afecțiuni asociate care au indicații specifice de tratament conform ghidurilor actuale, alegerea claselor de medicamente antihipertensive se face de cele mai multe ori în funcție de preferințele sau experiența medicului. 
Tratamentul corect al hipertensiunii arteriale  presupune identificarea și corectarea cauzei, scopul fiind atingerea unei tensiuni arteriale normale dar și a unui debit cardiac în limite normale.
 	Monitorizarea hemodinamică non invazivă prin metoda bioimpedanței toracice colectează în numai câteva minute informații din toate zonele sistemului hemodinamic și oferă la final o situație clară și completă a acestuia, indicând cu precizie care sunt modulatorii hemodinamici afectați.
Pe baza acestor informații medicul poate oferi pacienților cu hipertensiune arterială, insuficiența cardiacă sau alte afecțiuni, un tratament individualizat atât ca și clasă terapeutică cât și ca doză, care să țintească sursa problemei. O astfel de individualizare a terapiei permite ca în cazul pacienților cu hipertensiune arterială necontrolată să se atingă rate de control de aproximativ 85% în condițiile în care incidența efectelor adverse va fi redusă cu până la 75%.
Beneficiile utilizării acestei investigații pentru un pacient hipertensiv vor fi:
1.	Un control mai bun al tensiunii arteriale, uneori chiar cu mai puține medicamente.
2.	Reducerea efectelor adverse asociate medicației antihipertensive, astfel încât pacientul să poată avea o viată normală chiar dacă suferă de hipertensiune arterială.
3.	Se elimină riscul administrării unor medicamente care nu sunt necesare pacientului respectiv și care pot face mai mult rău decât bine.
4.	Se urmărește în același timp corectarea atât a tensiunii arteriale cât și a debitului cardiac, ceea ce aduce beneficii pe termen lung privind sănătatea pacientului.

Dezvoltat pentru a monitoriza tensiunea arterială a astronauților în timpul misiunilor spațiale, HOTMAN SYSTEM este acum disponibil populației generale.

Kronmedica Brașov oferă , în exclusivitate, accesul pacienților și medicilor la această tehnologie revoluționară de monitorizare și tratament a hipertensiunii arteriale.

Această investigație se poate face GRATUIT cu bilet de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist.